web stats tools
Sponsoroi PUS-Basketia: Tee ostoksesi tämän linkin kautta Kokeile nettisivu-mainoksia: 10 € liittymisbonus! Tue teekkarikoripalloa: http://pusbasket.nimenhuuto.com/sponssi
x



Blog

Archive

  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
  • 2004
  •  
    
    14.12.2014

    Syksyn kausi pakettiin kipsitappiolla (Hypo -27p)

    PUS-Basket - Hypo 61-88 (31-44)
    3. peräkkäinen tappio ei nostattanut teekkareiden joulumieltä

    Viisikko - PUS-Basket: Heiskanen-Heiskanen-Pentikäinen-Piispanen-Latvala
    Viisikko - Hypo: Coleman-Vedenpää-Honka-Turunen-Blomqvist
    Tuomarit: Ralf Gast & Priit Parnala

    Lue myös Aamuposti-lehden uutinen pelistä.

    Su-illan ottelun lähtökohdat olivat mielenkiintoiset: syyskuussa Hypon yllättänyt PUS-Basket lähti hakemaan vierasjoukkueesta toista voittoaan, mutta teekkarien viimeisen kuukauden rekordi (1-3, ainoana voittona Wartti) ja poikkeuksellisen alhainen treeniaktiivisuus (kunnon treenit saatu käytännössä kerran 2 viikossa) eivät luvanneet hyvää.

    Eikä pelistä sitten käytännössä tullutkaan mitään: Hypo näytti kaapin paikan heti alkuminuuteilla, kun Coleman ja Blomqvist osuivat useaan kertaan, ja Turunen vielä pudotti 2 kolmosta putkeen. Teekkarit eivät tuntuneet saavan konettaan lainkaan käyntiin, eikä ensimmäisessä erässä saatu kasaan kuin hiukan yli 10 pistettä (11-26). Ja vaikka toisessa erässä erityisesti Seppälä (6p erään) ja J. Heiskanen (4p) onnistuivat muutamaan otteeseen, ja vaikka erä jopa voitettiin (20-18), ei puoliajalla ollut syytä hymyyn.

    Ottelun tilastot uudella pöytäkirjapohja-excelillä tehtynä


    Toisella puoliajalla pelattiin pisteiden valossa 2 identtistä erää (15-22, 15-22), joten eroa jäi lopulta 27 pistettä - teekkareiden kauden suurin tappio (edellisessä pelissä HNMKY U23:lle hävittiin "vain" 26p...). Puoliajasta ei paljon muisteltavaa jäänyt, lukuun ottamatta Colemanin muutamia näyttäviä yksilösuorituksia, Hypon 2-viisikon tasaväkistä vääntämistä teekkareiden 1-viisikon kanssa, ja teekkarien H. Laakson kauden avaus -tekninen.

    Vaikka tästä ei ole hyvä jatkaa, niin PUS-Basketilla on seuraavaan peliin (16.1.2015, vs. PuB) kuukausi aikaa, joten toivon mukaan kurssi saadaan siihen mennessä käännettyä. Muuten edessä on teekkarien trademark-kevät (including optionally 8-game or 10-game losing streak).

    PUS-Basket: Piispanen 12, Heiskanen J 10, Tsimperis 9, Seppälä 9, Laukkanen 8, Heiskanen I 7, Pentikäinen 6, Uimonen 0, Laakso 0, Latvala 0
    Hypo: Coleman 29, Blomqvist 20, Turunen 16, Honka 7, Vedenpää 6, Puustinen 4, Reyes 3, Luukkola 3, Kivi 0, Rajamäki 0

    (Pöytäkirjat löytyvät täältä. Pisteet laskettu pöytäkirjapohja-excelillämme.)




    13.12.2014

    Koripallo - pitkävetoa voi harjoittaa myös ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla


    Koripallo on Suomessa todellisessa nosteessa, koska Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi on pärjännyt mainiosti arvoturnauksissa. Suomalaiset ovat hurranneet äänekkäästi koripalloilija Petteri Koposen ja Hanno Möttölän loistaville pelisuorituksille. Susijengin loistokkaiden suorituksien ansiosta koripalloa seuraakin paljon uusia katsojia. Menestys on luonut samalla pohjaa aktiiviselle seuratoiminnalle.

    Koripallo on ollut kuitenkin pitkään suosiossa ja yleisessä tietoisuudessa Suomessa, koska onhan koripallo tullut tutuksi NBA-legendojen Michael Jordanin ja Magic Johnsonin kautta. NBA-videopelit ja koripallojoukkueiden fanituotteet ovat olleet pitkään laajassa suosiossa. Chicago Bulls -koripallojoukkueen fanituotteet olivat erittäin suuressa suosiossa 1990-luvun Suomessa, koska kyseessä oli Jordanin edustama NBA-joukkue.

    Yksi äänekkäimmistä urheiluvedonlyönnin puolestapuhujista on ollut tietenkin Veikkaus, mutta Aleksi Valavuori on noussut henkilönä suureen maineeseen Veikkaajat.com-vedonlyöntisivuston kautta, joka uutisoi ahkerasti koripallosta ja muista urheilulajeista.

    Kiihkeimmät peliseuraajat ovat joukkueiden ydinkannattajaryhmät, jotka ovat seuranneet suosikkijoukkueen taivalta koko kauden ajan. Nämä ryhmät kannustavat villeinä omia joukkueitaan ja jokainen vääryys sekä onnistuminen saavat suuren huomion.

    Toinen aktiivinen seuraajaryhmä on tietenkin vedonlyöjät, jotka eivät välttämättä omaa suosikkijoukkuetta, vaan suosikkijoukkue ilmaantuu aina vedonlyöntikohteen mukaan. Pitkäveto on suosittu rahapelilaji Suomessa ja yksi suurimmista pitkävetokohteiden tarjoajista on Veikkaus.

    Koripallossa on erittäin harvinaista, että joukkueet pelaavat tasapelin. Tämän takia pitkävetojen kertoimet ovat erittäin korkealla tasapelien suhteen. Mitä pienempi kerroin on, sitä suurempi todennäköisyys on sen suhteen, että kyseinen joukkue tulee voittamaan ottelun. Näin ei tietenkään aina käy, joka tekee pitkävedosta varsin jännittävän pelin.


    Vannoutuneimmat pitkävetoa harrastavat rahapelaajat seuraavat tarkkaan kyseisiä joukkueita ja valitsevat pitkävetokohteet tarkkuudella. Toiset taas valitsevat pitkävetokohteet enemmän tunnepohjalta kuin rationaalisella tutkimustiedolla. Molemmat pitkävetotavat ovat suvaittavia, koska pelien lopputulokset ovat aina erittäin arvaamattomia.

    Kaikki rahapelaajat eivät kuitenkaan pidättäydy pelkästään yhden rahapelitarjoajan äärellä, koska pelikertoimet voivat vaihdella eri vedonlyöntitarjoajien mukaan. Internetin ansiosta rahapelaajat voivat pelata vapaasti ulkomaisten rahapelitarjoajien äärellä. ETA-alueella sijaitsevista nettirahapelipaikoista saatavat rahapelivoitot ovat verovapaita, joka tekee niistä haluttuja pelikohteita. Myös perinteisten pelien kohdalla, kuten selaimella pelattava ruletti, blackjack ja bingo, voitot ovat usein verovapaita ETA-alueella rekisteröidyissä rahapeliyhtiöissä. Ulkomaisten rahapelitarjoajien suhteen kannattaa olla tarkka, koska netistä löytyy joskus huijaussivustoja, jotka vievät rahapelaajien varat ja niitä on hankala saada takaisin.

    Luotettavia ulkomaisia vedonlyöntisivustoja ovat Betsson, Betway.com, NordicBet, Veikkaushuone, Ladbrokes, Guts, Unibet, Expekt, Bet365 ja Comeon!. Näiden vedonlyöntisivustojen etuna pitkävedon suhteen on se, että rahapelaaja voi veikata yksittäisiä otteluja eli singlejä, kun taas Veikkaus vaatii pelaamaan koko ottelulistan. Ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat myös yksityiskohtaisempia vedonlyöntikohteita. Esimerkiksi jalkapallossa voi veikata ensimmäisen maalin syntyajan, kulmapotkujen määrän ja monia muita yksityiskohtaisia asioita. Tässä mielessä ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat kilpailukykyisiä vaihtoehtoja.

    Koripallon paras asia onkin yleensä se, että koreja tehdään erittäin paljon. Eikä suuri etumatkakaan takaa aina voittoa, koska voitolla oleva joukkue saattaa herpaantua ja heittää heittoja korin ohi, kun taas altavastaaja saattaa heittää hurmiossaan useita sukkia putkeen. Parhaimmat koripallo-ottelut onkin ratkaistu viimeisten sekuntien aikana ja vielä siten, että voittajajoukkue on heittänyt korin vastustajan koriin omasta kotipäädystään. Nämä kolmen pisteen kaukoheitot luovat juuri sitä sopivaa jännitystä jota vedonlyöjät odottavat.

    Koripallofanit voivat saada itselleen sopivan lisäadrenaliiniruiskeen harjoittamalla urheiluvedonlyöntiä. Rahapelejä pitää pelata kohtuullisilla summilla eli lähinnä viihdemielessä, jotta ei joudu rahavaikeuksiin. Onkin suositeltavaa, että rahapelaajat määrittelevät itselleen tarkan rahapelibudjetin, jonka he voivat menettää kokonaan eikä rahojen häviäminen kirpaise yleistä taloustilannetta. Suositeltavaa onkin, että pelaa rahapelejä pienin panoksin, jotta saa itselleen hieman lisäjännitystä urheiluottelun aikana. Ei muuta kuin veikkaamaan.

    26.10.2014

    7p tappio sarjakärki Kelohongalle

    Kelohonka - PUS-Basket 83-76 (51-36)
    Voittokaan ei ollut kaukana, mutta Kelo hoiti lopun kokemuksella

    Viisikko - Kelohonka: Wuorenjuuri-Kulha-Blomster-Vanjoki-Sirola
    Viisikko - PUS: Heiskanen-Heiskanen-Pentikäinen-Ohtonen-Latvala
    Tuomarit: Seppo Viljanen & Predrag Grujic

    Su-illan ottelussa oli pelissä Espoon herruus M2D-tasolla. Ennakkosuosikkina kotijoukkue Kelohonka, joka ei ole hävinnyt vielä yhtäkään ottelua, ja tuskin tulee kauden aikana montaa häviämäänkään - SM ja M1D-kokemusta viime vuosilta joukkueella on varmaankin enemmän kuin muilla M2D-joukkueilla yhteensä. Mutta hyviä matseja Keloa vastaan on saatu ennenkin, joten teekkarit lähtivät matsiin "ihan hyvällä" fiiliksellä.

    Kelo aloitti tuttuun tyyliin kovaa: kaverit irtosivat nopeisiin melko hyvin, puolustuksessa pelattiin jopa yliagressiivisesti linjoja yli - eli luvassa ei mikään helppo ilta teekkareille. Vielä kun Hongan Kulha pudotti avausjaksolla 3 kolmosta (ja seuraavalla 2 lisää), niin PUS-Basketilla oli vaikeuksia pysyä mukana tahdissa. Heitot kolisivat läpi ottelun rautoihin (Honka: 11 kolmosta sisään, PUS: 4), vaikka välillä saatiin vapaitakin paikkoja. Eikä hyökkäyspeliä muutenkaan saatu järjestykseen, "kun joku joukkue kerrankin puolusti". Teekkareista korinteon makuun pääsivät alussa lähinnä I. Heiskanen ja Piispanen.

    PUS-Basketin varsinainen ongelma 1. puoliajalla oli kuitenkin puolustuspää: vaikka osa Hongan heitoista olivat kovia koreja häirintää vastaan, niin suurin osa laukauksista lähti ilman kunnollista haastoa. Lisäksi esim. Vanjoki (vanhempi - nuorempi ilmeisesti 3-divarissa tällä kaudella) purjehti muutamaan otteeseen kävelyvauhtia paintille, ja jakoi vapauttavan syötön korin alle. Lisäksi teekkarien levypallopelissä oli ongelmia, vaikka Hongalla ei ollut mukana yhtään varsinaista sentteriä.

    Ottelun tilastot uudella pöytäkirjapohja-excelillä tehtynä


    Puoliajan 15p tappioasemasta huolimatta teekkarit eivät luovuttaneet, vaan 3. erässä nähtiin erityisesti puolustuspäässä selvästi parantanut joukkue: helpot korit saatiin pääosin pois, ja PUS pääsi itse juoksemaan välillä nopeita ylivoimahyökkäyksiä (ml. Lohmanin yksin läpi -layup ohi...). Erä 6p teekkareille, ja viimeiseen erään päästiin hyvässä flow'ssa. Vaikka Kelon korintekoa ei saatu missään vaiheessa tyrehdytettyä (esim. Saarelakin paini muutaman tärkeän korin 3. erässä), sai PUS eroa kiinni neljännessäkin erässä tasaiseen tahtiin.

    Viimeisen 3 minuutin aikana ero vaihteli 3n ja 7 pisteen välillä pitkän aikaa, ja kun kellossa oli jäljellä enää alle 1 minuutti, oli tilanne 74-71 kotijoukkueelle. Tässä kohtaa viimeistään on mainittava läpi ottelun "melko randomisti" puhaltaneesta tuomarikaksikosta, jotka ottelun aikana antoivat välilä pelata hyvinkin kovaa, ja välilä taas sitten ei lainkaan. Tästä linjan vaihtelusta valitti (katsomon huutelun lisäksi) takaa-ajoasemassa oleva teekkarijoukkue läpi ottelun. Lisäksi PUS:n kreikkalaisvahvistus, pari vuotta sitten nimenomana Kelohongassa pelannut Manos Tsimperis, sai teknisen heittäytymisestä, ja vielä varoituksen että "seuraavasta sitten ulos".

    Ensimmäisen puoliajan video myöhemmin


    Joka tapauksessa, kun kellossa oli enää jäljellä n. 45 sekuntia, ja eroa 3 pistettä, oli Hongalla aikalisän jälkeinen sivuraja. Jonokuvion jälkeen Hongan Blomster lähti leikkaamaan palloa kohti, törmäten teekkarien Pentikäiseen (joka pelasi ainakin pisteiden valossa luultavasti parhaan ottelunsa koko PUS-urallaan, tehden 20p). Tilanteessa Blomster osoitti kokemuksen voiman: hän pujotti puolustavan Pentikäisen käden ympärilleen, ja nosti omat kätensä ilmaan melko lailla heittäytyen. Tuomarikaksikon päätös: EU Pentikäiselle, Blomster viivalle, vapari pohjaan, Hongalle pallo, ja hyökkäyksestä kori. Matsi oli käytännössä siinä.

    Teekkarit saavat kuitenkin tuomarien sijaan syyttä tappiosta itseään: voitto olisi ollut tarjolla, jos oma puolustuspää olisi ollut kunnossa läpi ottelun. Hongan suoritusvarmuus oli korkeampaa koko matsin ajan, joten Espoon herruus jäi Tapiolaan.

    Kelohonka: Kulha 25, Blomster 20, Vanjoki 10, Wuorenjuuri 9, Saarela 8, Mikkonen 5, Sirola 5, Koivisto L 1, Svärd 0, Haapanen 0, Gummerus 0
    PUS: PUS-Basket: Pentikäinen 20, Heiskanen I 14, Piispanen 11, Heiskanen J 9, Ohtonen 7, Tsimperis 6, Latvala 4, Lohman 3, Seppälä 2, Dolgov 0

    (Pöytäkirjat löytyvät täältä. Pisteet laskettu pöytäkirjapohja-excelillämme.)




    19.10.2014

    40p voitto 3/1 rekordin Räpästä

    PUS-Basket - Räppä 111-71 (51-34)
    Teekkarit kerrankin yli 100 pisteen - Helppo voitto

    Viisikko - PUS: Heiskanen-Heiskanen-Pentikäinen-Takala-Latvala
    Viisikko - Räppä: Jalonen-Eriksson-Suomela-Lindo-Hytönen
    Tuomarit: Heikki Hakamäki & Priit Parnala

    PUS-Räppä -ottelu jouduttiin pelaamaan Leppävaarassa olleen lentopalloturnauksen takia aikaisin (10:30) sunnuntai-aamuna, eikä hymyilyyn antanut syytä myöskään ulkona oleva masentavan sateinen syysilma. Itse ottelusta oli kuitenkin sarjataulukon perusteella luvassa tasainen: PUS-Basketin rekordi 2/1, ja Porvoon Räpällä 3/1. Räppä oli hakenut voitot niin Masusta, PuHu 2:sta, ja PuB:sta (ja hävinnyt Keravalle).

    Mutta toisin kävi: Räppä hävisi jokaisen jakson n. 10 pisteellä, ja lopulta tauluun jäi 40 pisteen ero. Rosterikin Räpällä oli sama kuin mainituissa voitto-otteluissa (vain Nissinen, joka pelasi muutamassa pelissä, puuttui). Mutta tämänpäiväisestä Räpästä oli kyllä vaikea uskoa, että ovat montaa M2D-ottelua voittaneet. Jostain syystä Uronen ja Holme eivät olleet aloitusviisikossa, eikä kumpikaan "edes yrittänyt mitään ihmeitä", kunhan hölkkäsivät mukana, menettäen välillä palloja siinä missä muutkin. Aamuväsymystä?

    Räpän toiveet olivat siis junnujen + Hytösen varassa, jotka edellisten pelien tilastojen mukaan ihan hyvää jälkeä olivat tehneetkin: mm. Jalonen ja Eriksson ovat monessa pelissä duunanneet yli 10 pinnaa. Ja voittoja on tullut. Jopa sellaisia voittoja, että vastustajat ovat otteluraporteissaan kirjoittaneet Räpästä näin:

    Masu (raportti): "Voiton makuun päässyt Räppä jatkanee kulkuaan kohti nousukarsintoja. Sen verran kova nippu kyseessä, että rehellisyyden nimissä faktahan on se, että Kelohongallakin tekee tiukkaa pärjätä sunnuntaisella Wuorenjuuri-Blomster-Vanjoki-Sirola-Kulha aloitusviisikolla loistovireessä olevalle Räpälle. Ihme on mikäli Räppä häviää yhdenkin ottelun lisää tällä kaudella."

    Puhu 2 (raportti): "Päivän otteilla Räpälle voi povata ihan mukavasti sarjapisteitä keskikastin joukkueita vastaan jatkossakin. Myös vieraissa ja ilman Eloa."

    PuB (raportti): "Silti, nuorelta ja tasamittaiselta Räpältä löytyi kaukotulivoimaa vieläkin enemmän, ja avausneljännes päätettiin tilanteessa 26–27. --- Vastaavasti porvoolaiset onnistuivat yhä kaukoheittopelissään: jokaista PuB:n kakkosta kohden Räppä tehtaili kolmosen. Hämäläisten synkimmällä hetkellä Porvoon porukka rankaisi kaaren takaa kolmasti peräjälkeen."

    PUS-Räppä -matsin kommentti voisi olla "näin esiintyvä Räppä ei M2D:ssä montaa voittoa ota". PUS-Basket ei nimittäin tänään ollut mitenkään erityisen hyvä (samalla pelillä hävittiin Kahelle 20 pinnaa), vaan Räppä "just did not show up". Tai siltä ainakin tuntui - jos muuta selvennystä tämänpäiväiseen otteluun löytyy, niin kommenttikenttä alla on auki.

    PUS: Heiskanen I 23, Piispanen 16, Lohman 12, Latvala 11, Takala 10, Ohtonen 9, Seppälä 9, Tsimperis 9, Heiskanen J 8, Pentikäinen 4
    Räppä: Suomela 13, Holme 10, Eriksson 9, Oikari 8, Lindo 7, Jalonen 6, Uronen 6, Nyström 4, Hälikkö 3, Hytönen 3, Hilden 2

    (Pöytäkirjat löytyvät täältä. Pisteet laskettu pöytäkirjapohja-excelillämme.)